Kapat

Sığırlarda Kızgınlık Dönemini Yakalamak İçin 5 Önemli İpucu

Kızgınlığı yakalama için her kafadan bir ses çıkar. Çiftçiler çoğunlukla bir onun sözünün peşinde koşarlar, olmayınca bir diğerinin. Sonunda bu işi çözdüğünden emin olanlar varsa bile, eğer gönüllü boşta kalma süresi 3 ayı geçmiş ise, yani hayvanların gebelikten sonra yeniden gebe kalması için geçen süre ortalama 3 ayın üzerinde, o işletme yeterince kar etmiyor demektir. Tohumlama zamanı kaçtıysa iş bitti demektir.

Sığırlarda Kızgınlık Dönemini Arttırmak

Hayvanların kızgınlık dönemine girmesinde bir çok etken bulunmaktadır. Süt çiftçisi olarak hayvanların kızgınlık sürecine girmeleri için tüm planları doğru uygularsanız başarılı olabilirsiniz. Sığırlarda Kızgınlık dönemini arttırmak ve kaçırmamak için şu 5 adıma dikkat edilmelidir.

Hemen Satın Alın

Kızgınlığı kaçırmamak diken üstünde olmayın. Hemen satın alın, uzman kurulum yardımı ile otomatik kızgınlık takibi işletmenizde kolayca devreye alın.

1. Ahırların Durumu

Bir alanda çok fazla inek bulundurmamaya dikkat edin. Bundan dolayı sığırlarda kızgınlık döneminde düşme durumu olabilir. Şu iki madde ile hayvanların ne kadar alana sahip olduklarını ön görebilirsiniz:

● Her inek için en az bir yatma yeri var mı?

● İki inek arasında yaklaşık 60 cm aralık var mı?

2. Zemin Yüzeyi

Kaygan veya çok kaba yüzeyler inekleri sinirlendirir. Zemin yüzeyini düzenli olarak temizleyin. Mutsuz ve stres altındaki hayvanların kızgınlık sürecine girmeleri zor olur. Üç önemli konu hayvanlarınızın mutlu ve stresten uzak dolaşmasını sağlayabilirsiniz:

● Kuru yürüme alanı

● Güvenli ve konforlu zemin yüzeyi

● Dayanıklı Zemin

 

Ara

3. Ayak ve Bacak Problemleri

Ağrıyan ayakları ya da bacakları olan ineklerin kızgınlık dönemine girmeleri daha zor olur. Kızgınlık döneminde olmadıkları için fazla hareket etmek istemezler. Hatta, diğer hayvanların hareketlerinden de rahatsız olabilirler. Bu da pedometre takılı hayvanların hareketlerini engelleyebilir ve diğer hayvanların kızgınlık dönemini geciktirebilir.

4. Ortam Sıcaklığı

İneğin ortalama 28-30 derece aralığında bir ortamda vakit geçirmesi gerekmektedir. Yüksek sıcaklıklarda hayvanlar rahatsız olurlar. Hayvanlar yüksek sıcaklığa sahip alanlarda yaşıyorsa kızgınlığa girme süreci uzayabilir. Sıcak havalarda ineklerinizi serin tutmak için gerekli önemleri “Sığır Takibinde Yazın Hayvanlarınızın Serinde Kalması İçin 4 İpucu” yazımızda görebilirsiniz.

5. Kızgınlık Tespit Sistemi

Hayvanlarda kızgınlık yakalamak için 7/24 takip etmek sizin için imkansız gibi olabilir. Actimoo-Kızgınlık Tespit Sistemi ile hayvanlarınızı gece ve gündüz takip edebilirsiniz.

Kızgınlık dönemine giren bir hayvanınızın bilgisi anında SMS ya da e-posta bildirimi ile size gelmektedir. Üstelik, BenimSürüm Sığır Takip Programı, Actimoo-Kızgınlık Tespit Sistemi ile entegreli çalışmaktadır. Bu sayede hayvanlarınızın tüm durumlarını en iyi şekilde takip edebilirsiniz.Actimoo ile tohumlama zamanı kaçmaz.

Actimoo Nasıl Çalışır

BenimSürüm ile Takip Et Rahat Et

Günümüzde çiftliklerde oluşabilecek zararların önüne geçmek için sürü takip programları lüks değil ihtiyaçtır. Yurtdışında uzunca bir süredir karlılığı artırmak için bu tür sistemler kullanılmaktadır.

Süt verimini artırmak ve diğer tüm konular için siz de BenimSürüm Sürü Yönetim Programı kullanın. Detaylı özellikleri incelemek için tıklayın. Tüm bu özellikler için hemen sizde BenimSürüm sistemine dahil olabilirsiniz.

BenimSürüm ile ilgili gelişmelerinden haberdar olmak istiyorsanız Facebook sayfamızı takip edebilirsiniz. Sistem kullanımı ve ürünlerimiz ile ilgili videoları izlemek için Youtube kanalımıza abone olmayı unutmayın.

Çiftçilerimizden Dinleyin

BenimSürüm

Mastitis Tespit Cihazı - MastiPro

blog başlığı

SÜRÜ YÖNETİM PROGRAMI

Çiftliklerde Teknoloji Kullanımı Neden Önemlidir?

Çiftliklerde teknoloji kullanımının her bir hayvandan gelen maksimum verimle çok yakından bir ilişkisi bulunmaktadır.

blog başlığı

İNEKLERDE MASTİTİS

İneklerde Mastitis Sorunu ve Tespiti

Tüm dünyada süt endüstrisi için maliyetli bir meme hastalığı. Mastitis sorunu yaşayan işletmelerde somatik hücre sayısı arttığı için meme sağlığı olumsuz etkilenmekte, süt üretimi azalmaktadır.

blog başlığı

RASYON HAZIRLAMA

Süt İneği Yem Rasyonu Nasıl Yapılır?

Süt ineği yem rasyonu yaparken nelere dikkat edilmesi gerekir? Hangi konularda erken önlem alırsanız, süt ineğinden daha fazla verim alabilirsiniz?

BenimSürüm 600+ üzerinde firma tarafından kullanılıyor.

brands
brands
brands
brands
brands
brands

BenimSürüm - Sürü Yönetim Programı

Ücretsiz Kayıt Olun
© 2023 BenimSürüm.