• BLOG
  • Geleceğinize Yön Verin: Modern ve Sağlıklı Düve Yetiştirmek

Geleceğinize Yön Verin: Modern ve Sağlıklı Buzağı Yetiştirmek

kilo_almak;_bu_iki_kelime_insanl

10 Mayıs 2019   |    Buzağı Yetiştirmek, Yem Verim Oranı, Buzağı

Modern ve Sağlıklı Buzağı Yetiştirmek | Benim Sürüm

Sağlıklı buzagi yetiştirmek için doğru besinlerin doğru yaşta verilmesi gerekmektedir. Doğru kilo alımı; sadece yağ alımı değil, iskelet ve yağsız doku gelişimi de sağlıklı bir buzağının yetiştirilmesinde büyük bir öneme sahiptir. Sağlıklı buzağı yetiştirmek için size 3 tavsiyede bulunabiliriz:

Doğumdan, Buzağının Sütten Kesilmesine...

Buzağılar, sütten kesilmeden önceki aşamada en iyi yem verim oranına sahiptirler. Bu zaman dilimi sadece kilo almada değil, kas ve iskelet yapısının oluşumunda da büyük rol oynamaktadır. Kas ve iskelet yapısının gelişimi hayvanların daha sonra maksimum performans vermesinde etkili olmaktadır.

Bu dönemde hayvanın ağırlığının ve dokularının sağlıklı gelişebilmesi için günde en az 8 ila 10 kg arasında süt ya da süt katkısı madde ile beslenmesi gerekmektedir. Bu noktada protein ve yağ dengesini de iyi düzenlemeniz gerekmektedir.

Buzağının Sütten Kesilmesinden Sonraki İlk 6 Ay

Buzağının sütten kesilmesinden sonra geçen ilk 8 haftada yem verim oranı belirgin bir seviyede düşüş yaşamaktadır. Bu süreçte buzağıyı beslerken yem verim oranını göz önünde bulundurun.

Sütten kestikten sonraki ilk 12 hafta içinde hayvanlarınızı kaliteli proteinlerle besleyebilirsiniz. Proteinle beslemek hayvanın organlarının gelişimi için önemli olacaktır. Saman gibi yemden uzak durmanız hayvanınızın sağlığı için dikkat edilmesi gerekir. Bu geçiş sürecindeki yemleme hayvanın gelişimi açısından ileride çok fayda sağlayacaktır.

Hayvanın Üreme Zamanına Kadar Geçen Süre

Hayvan 6 aylıkken yem verimliliği biraz daha düşecektir. Yem verimliliğinin düşük olmasından dolayı, hayvanınızı daha fazla beslemek isteyebilirsiniz. Ancak, bir buzağının ömrünün başlarında doğal yem verimliliğinden yararlanabilirsiniz. Dengeli bir kilo alımı bileşimi ile bu aşamayı geçirmeniz daha sağlıklı olacaktır.

Buzağı yeterli doku büyüklüğüne ulaşmadıysa bunu daha sonra tedavi etmek çok zor olacaktır. Bundan dolayı ilk 8-12 ay arasındaki beslenme süreci çok önemlidir. Bu süreçte veteriner hekiminiz ile ya da konu hakkında yetkin kişilerle iletişim halinde olmanızı tavsiye ederiz. Bu sürecin sonunda sürünüzün geleceğini düzenleyebilirsiniz.

Çiftçi

Şu soruları olumlu yanıtlıyorsanız, BenimSürüm kullanabilirsiniz.

1. Akıllı bir cep telefonunuz ya da bilgisayarınız var mı? Internete erişiminiz var mı?

2. Günde 10 dakika çiftliğiniz için düzenli veri girmeye hazır mısınız?

3. Kızgınlık, tohumlama, kuruya çıkarma ve doğum gibi işlerde inekleri tek tek takip etmeniz gerektiğini biliyor musunuz?

4. Arada sırada da olsa, bazı işleri unuttuğunuz oluyor mu?

5. Size işlerinizi hatırlatacak bir yardımcınız olsa, çok daha verimli çalışabileceğinize inanıyor musunuz?

 

Program hakkında detaylı bilgi ve satın alma işlemleri için uzmanlarımız size ulaşsın.

Çiftçilerimizden Dinleyin

Sistemi Görün (Süt İşletmeleri)

Sistemi Görün (Besi İşletmeleri)

ÖZELLİKLER

Hayvan Yönetimi

Hayvan Yönetimi

BenimSürüm ile her bir hayvana ilişkin bütün verileri kaydedebilir, hayvanları gruplayabilir, buna göre listeler elde edebilirsiniz.

Hastalık & Muayene

Muayene, Aşı ve Tedavi

Hayvanlarınıza yaptığınız aşı ve muayene işlemlerini kayıt altında tutabilir, uygulanan tedavi süreçlerini yönetebilirsiniz.

Üreme ve Tohumlama Takibi

Tohumlama Takibi

Verimli büyüme oranının yakalanması ve sürünün sağlıklı büyümesi için üreme ve tohumlama süreçlerini takip edebilirsiniz.

Süt Takibi

Süt Takibi

Çiftliğinizin süt üretimini ister genel, isterseniz de bireysel olarak takip edebilir, hayvan süt verimlerini elde edebilirsiniz.

Maliyet Hesaplama

Maliyet Yönetimi

Rasyon maliyetleri ve diğer tüm işletme giderleri ile hayvanların kilo almalarına dayalı gelir kalemlerinizi tek bir ekranda yönetebilirsiniz.

Rasyon

Yem Yönetimi

Gruplandırdığınız hayvanlarınıza istediğiniz tarihler arasında uyguladığınız yem planlarınızı sisteme kaydedebilirsiniz.

 

ETBIS - www.benimsurum.com
ETBİS - Elektronik Ticaret Bilgi Sistemi, e-ticaret aktörlerinin kayıt altına alınması amacıyla Ticaret Bakanlığı tarafından oluşturulmuş bir bilgi sistemidir. BenimSurum.com kayıtlarına buraya tıklayarak erişebilirsiniz.