Kapat

Büyükbaş Çiftliklerinde Ekonomik Kaybı Engellemenin 5 Önemli Yolu

Hem besi hem de süt inekçiliği işletmelerinde ekonomik kayıpların önüne geçebilmek için; hayvan takibi, hastalık takibi, aşı takibi gibi konuların düzenli takibi gerekmektedir.

Çiftliklerde Ekonomik Kaybı Engellemenin 5 Yolu

1. Hayvan Takibi

İşletmenizdeki büyükbaş hayvanların her birine özel profil sayfaları ile birçok verisini kayıt altında tutabilirsiniz. BenimSürüm ile bir hayvana ait anne-baba bilgisi, yavru bilgisi, doğum bilgisi gibi birçok bilgiye tek bir profil sayfası ile erişebilirsiniz.

2. Aşı Takibi

Büyükbaş hayvanlarda gözlenen birçok hastalığa karşı aşılarla bağışıklık oluşturulmalıdır. Aşılamaların zamanında ve doğru bir şekilde yapılmasıyla sığır hastalıklarının önüne geçilebilir. Hayvanlarınıza hangi aşıların ne zaman yapıldığı, sonraki aşılamanın ne zaman yapılması gerektiği bilgisine BenimSürüm ile ulaşabilirsiniz.

3. Hastalık Takibi

Bireysel ve sürü genelinde gözlenen hastalıkların ve bu hastalıklara yönelik yapılan tedavilerin kaydedilmesi sürü yönetimi için önemlidir. Veteriner hekimin sürünüzü daha iyi değerlendirebilmesi için hastalık ve tedavi kayıtlarının düzenli tutulması gerekir. BenimSürüm ile bir hayvanınızda gözlenen hastalığı, o hayvanın profiline kaydedebilir, geriye dönük geçirdiği hastalıkları değerlendirebilirsiniz.

4. Süt Takibi

Hayvancılıkta kar elde edebilmek için hayvanlarınızın bireysel/grup bazlı süt verimlerini takip etmelisiniz. Süt çiftliklerinde özellikle mastitis gibi süt verimini düşüren hastalıkların tespiti oldukça zordur. Mastitis Tespit Cihazı ile mastitis olan hayvanları anında tespit edebilir, mastitis tedavisine başlayabilirsiniz. Aynı zamanda çiftliğinizdeki ani süt düşüşlerini BenimSürüm süt verimi kayıtlarından görebilirsiniz. BenimSürüm, süt veriminde ani düşüş olan hayvanlarınızı sizler için listeler.

5. Kızgınlık Takibi

Tohumlamaların doğru zamanda yapılamaması, süt çiftliklerini ekonomik zarara uğratan en önemli konulardan biridir. Tohumlamaların tutabilmesi için, kızgınlıkların zamanında tespit edilmesi gerekir. İnek ve düvelerin kızgınlıklarının tespiti, bu konuda tecrübeli kişiler tarafından yapılmalıdır. Actimoo Kızgınlık Takip Sistemi, iş gücü gerektirmeden hayvanlarınızın kızgınlıklarını belirler, yetiştiriciye uyarı mesajı atar. Artık tek bir cihaz ile hayvanlarınızın kızgınlıkları cebinizde!

Çiftçilerimizden Dinleyin

BenimSürüm

Mastitis Tespit Cihazı - MastiPro

blog başlığı

SÜRÜ YÖNETİM PROGRAMI

Çiftliklerde Teknoloji Kullanımı Neden Önemlidir?

Çiftliklerde teknoloji kullanımının her bir hayvandan gelen maksimum verimle çok yakından bir ilişkisi bulunmaktadır.

blog başlığı

İNEKLERDE MASTİTİS

İneklerde Mastitis Sorunu ve Tespiti

Tüm dünyada süt endüstrisi için maliyetli bir meme hastalığı. Mastitis sorunu yaşayan işletmelerde somatik hücre sayısı arttığı için meme sağlığı olumsuz etkilenmekte, süt üretimi azalmaktadır.

blog başlığı

RASYON HAZIRLAMA

Süt İneği Yem Rasyonu Nasıl Yapılır?

Süt ineği yem rasyonu yaparken nelere dikkat edilmesi gerekir? Hangi konularda erken önlem alırsanız, süt ineğinden daha fazla verim alabilirsiniz?

BenimSürüm 600+ üzerinde firma tarafından kullanılıyor.

brands
brands
brands
brands
brands
brands

BenimSürüm - Sürü Yönetim Programı

Ücretsiz Kayıt Olun
© 2023 BenimSürüm.