• BLOG
  • Çiftliklerde Ekonomik Kaybı Engellemenin 5 Yolu

Büyükbaş Çiftliklerinde Ekonomik Kaybı Engellemenin 5 Önemli Yolu

Hem besi hem de süt inekçiliği işletmelerinde ekonomik kayıpların önüne geçebilmek için; hayvan takibi, hastalık takibi, aşı takibi gibi konuların düzenli takibi gerekmektedir.

25 Ağustos 2022   |    İnek Yönetimi, Kızgınlık Tespit, Sürü Takip Programı

Çiftliklerde Ekonomik Kaybı Engellemenin 5 Yolu

1. Hayvan Takibi

İşletmenizdeki büyükbaş hayvanların her birine özel profil sayfaları ile birçok verisini kayıt altında tutabilirsiniz. BenimSürüm ile bir hayvana ait anne-baba bilgisi, yavru bilgisi, doğum bilgisi gibi birçok bilgiye tek bir profil sayfası ile erişebilirsiniz.

2. Aşı Takibi

Büyükbaş hayvanlarda gözlenen birçok hastalığa karşı aşılarla bağışıklık oluşturulmalıdır. Aşılamaların zamanında ve doğru bir şekilde yapılmasıyla sığır hastalıklarının önüne geçilebilir. Hayvanlarınıza hangi aşıların ne zaman yapıldığı, sonraki aşılamanın ne zaman yapılması gerektiği bilgisine BenimSürüm ile ulaşabilirsiniz.

3. Hastalık Takibi

Bireysel ve sürü genelinde gözlenen hastalıkların ve bu hastalıklara yönelik yapılan tedavilerin kaydedilmesi sürü yönetimi için önemlidir. Veteriner hekimin sürünüzü daha iyi değerlendirebilmesi için hastalık ve tedavi kayıtlarının düzenli tutulması gerekir. BenimSürüm ile bir hayvanınızda gözlenen hastalığı, o hayvanın profiline kaydedebilir, geriye dönük geçirdiği hastalıkları değerlendirebilirsiniz.

4. Süt Takibi

Hayvancılıkta kar elde edebilmek için hayvanlarınızın bireysel/grup bazlı süt verimlerini takip etmelisiniz. Süt çiftliklerinde özellikle mastitis gibi süt verimini düşüren hastalıkların tespiti oldukça zordur. Mastitis Tespit Cihazı ile mastitis olan hayvanları anında tespit edebilir, mastitis tedavisine başlayabilirsiniz. Aynı zamanda çiftliğinizdeki ani süt düşüşlerini BenimSürüm süt verimi kayıtlarından görebilirsiniz. BenimSürüm, süt veriminde ani düşüş olan hayvanlarınızı sizler için listeler.

5. Kızgınlık Takibi

Tohumlamaların doğru zamanda yapılamaması, süt çiftliklerini ekonomik zarara uğratan en önemli konulardan biridir. Tohumlamaların tutabilmesi için, kızgınlıkların zamanında tespit edilmesi gerekir. İnek ve düvelerin kızgınlıklarının tespiti, bu konuda tecrübeli kişiler tarafından yapılmalıdır. M2Moo Kızgınlık Takip Sistemi, iş gücü gerektirmeden hayvanlarınızın kızgınlıklarını belirler, yetiştiriciye uyarı mesajı atar. Artık tek bir cihaz ile hayvanlarınızın kızgınlıkları cebinizde!

Program hakkında detaylı bilgi ve satın alma işlemleri için uzmanlarımız size ulaşsın.

Çiftçilerimizden Dinleyin

Sistemi Görün (Süt İşletmeleri)

Sistemi Görün (Besi İşletmeleri)

ÖZELLİKLER

Hayvan Yönetimi

Hayvan Yönetimi

BenimSürüm ile her bir hayvana ilişkin bütün verileri kaydedebilir, hayvanları gruplayabilir, buna göre listeler elde edebilirsiniz.

Hastalık & Muayene

Muayene, Aşı ve Tedavi

Hayvanlarınıza yaptığınız aşı ve muayene işlemlerini kayıt altında tutabilir, uygulanan tedavi süreçlerini yönetebilirsiniz.

Üreme ve Tohumlama Takibi

Tohumlama Takibi

Verimli büyüme oranının yakalanması ve sürünün sağlıklı büyümesi için üreme ve tohumlama süreçlerini takip edebilirsiniz.

Süt Takibi

Süt Takibi

Çiftliğinizin süt üretimini ister genel, isterseniz de bireysel olarak takip edebilir, hayvan süt verimlerini elde edebilirsiniz.

Maliyet Hesaplama

Maliyet Yönetimi

Rasyon maliyetleri ve diğer tüm işletme giderleri ile hayvanların kilo almalarına dayalı gelir kalemlerinizi tek bir ekranda yönetebilirsiniz.

Rasyon

Yem Yönetimi

Gruplandırdığınız hayvanlarınıza istediğiniz tarihler arasında uyguladığınız yem planlarınızı sisteme kaydedebilirsiniz.

 

ETBIS - www.benimsurum.com
ETBİS - Elektronik Ticaret Bilgi Sistemi, e-ticaret aktörlerinin kayıt altına alınması amacıyla Ticaret Bakanlığı tarafından oluşturulmuş bir bilgi sistemidir. BenimSurum.com kayıtlarına buraya tıklayarak erişebilirsiniz.