Kapat

Corona Salgını ve Süt Çiftliği Yönetimi

Normal zamanlarda süt çiftliği yönetimi araçları kar-zarar ilişkisindeki başa baş noktasını korumaya ve karlılığı arttırmayı amaçlar.

Corona Salgını ve Süt Çiftliği Yönetimi

Süt ekonomistlerinin uyarılarına göre süt ve süt ürünleri piyasasında mevcut ve devam etmesi muhtemel görünen Corona Salgını nedeniyle üreticiler, yaşanabilecek kayıplardan kaçınmak için risk yönetimi stratejilerini uygulamalılar.

Süt Piyasaları Etkilendi

Corona Salgını, dünyada süt piyasalarında ve fiyatlarında bir süre daha devam etmesi beklenen büyük etkiler yarattı. Örnek olarak, ABD Süt piyasasında Ocak ayında 50 kg başına ortalama $17,88 değerinden, 50 kg başına $2,36 düşüş yaşayarak; 25 Mart itibariyle Nisan-Haziran 2020 için 50 kg başına ortalama $15,52 seviyesine geriledi.

Tüketim Alışkanlıkları Değişti

Corona Salgını için devlet tarafından alınan önlemler ve sosyal davranışlar da süt tüketimi alışkanlıklarını ciddi oranda değiştirdi. Restoranların ve okulların kapanmasıyla süt ürünlerinin gıda sektöründeki tüketimi düşerken sütün evde tüketim için perakende satışı büyük bir artış yaşadı.

Ancak perakende satışı güçlü kalmaya devam etse bile, tüm süt ve süt ürünlerinin yaklaşık %30’unun gıda sektörü kanallarıyla tüketildiğini tahmin ediliyor. Süt Ekonomistleri bu durumun; uzun vadede etkilerinin özellikle ekonominin genel olarak zayıflaması durumunda süt ve süt ürünlerinin tüketiminin azalmasına neden olacağını belirtiyor.

Risk Yönetimi Stratejisini Değiştirme

Belirsizlik nedeniyle süt üreticilerinin süt çiftliği yönetimi stratejilerini uygularken uzun dönemli düşünmeleri gerektiği ekonomistler tarafından ifade ediyor.

Risk yönetimini bildiğinizi korumak için değil bilmediğinize karşı koruma sağlamak için kullanırsınız. Bu gibi zamanlarda tasarruflu olmalı ve bilmediğimiz birçok şey olduğunu anlamalıyız. Erken dönemde önlemlerinizi almaya başlayın ve uzun vadeli düşünün.

Risk yönetimi stratejisini kendi işletmenizin yönetimiyle başlayabilirsiniz. Doğru yapacağınız hamleler sizin 2020 yılında yaşayacağınız sorunların önüne geçecektir. Risk yönetiminin özündeki kurallar uzun vadede karşılığını verecektir.

Birkaç yıldır devam eden düşük süt fiyatları, süt üreticilerinin Corona Salgının neden olduğu şoku etkili olarak atlatma becerilerini yetersiz kıldı.

Süt ekonomistleri Corona Salgının etkilerini potansiyel olarak uzun vadeli olması beklendiği için fiyatların iyileşmesinin çok yavaş olacağı konusunda uyardı. Süt çiftliği yönetiminde atılan adımların bundan dolayı uzun vadeli düşünülmesi gerektiği belirtildi.

Çiftçilerimizden Dinleyin

BenimSürüm

Mastitis Tespit Cihazı - MastiPro

blog başlığı

SÜRÜ YÖNETİM PROGRAMI

Çiftliklerde Teknoloji Kullanımı Neden Önemlidir?

Çiftliklerde teknoloji kullanımının her bir hayvandan gelen maksimum verimle çok yakından bir ilişkisi bulunmaktadır.

blog başlığı

İNEKLERDE MASTİTİS

İneklerde Mastitis Sorunu ve Tespiti

Tüm dünyada süt endüstrisi için maliyetli bir meme hastalığı. Mastitis sorunu yaşayan işletmelerde somatik hücre sayısı arttığı için meme sağlığı olumsuz etkilenmekte, süt üretimi azalmaktadır.

blog başlığı

RASYON HAZIRLAMA

Süt İneği Yem Rasyonu Nasıl Yapılır?

Süt ineği yem rasyonu yaparken nelere dikkat edilmesi gerekir? Hangi konularda erken önlem alırsanız, süt ineğinden daha fazla verim alabilirsiniz?

BenimSürüm 600+ üzerinde firma tarafından kullanılıyor.

brands
brands
brands
brands
brands
brands

BenimSürüm - Sürü Yönetim Programı

Ücretsiz Kayıt Olun
© 2023 BenimSürüm.