Kapat

Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi İle Sığır Takip Programı

Sığır Takip Programında tecrübeli BenimSürüm Eğitim Ekibi, Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi ile sürü takip sistemi içerikli atölye çalışmasında Türkiye’nin dört bir tarafından Veteriner Hekimlik öğrencileriyle bir araya geldi gelerek hayvancılık yönetimi hakkında bilgilendirme gerçekleştirdiler.

Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi İle Atölye Çalışması

BenimSurum.com uygulaması, Tübitak 2244 programı bağlamında Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi öğretim üyelerinden Doç. Dr. Halit Kanca tarafından akademik olarak desteklenmektedir. Bu bağlamda yapılan çalışmalar II. Uluslararası Veteriner Bilimsel Araştırma ve Uygulama Öğrenci Kongresi’nde bir hayvancılık yönetimi atölye çalışması ile genç veteriner hekim adaylarına anlatıldı.

Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi İle Atölye Çalışması

Üniversite laboratuvarlarında yapılan çalışmada, BenimSürüm Sığır Takip Programı’nın çalışma sistematiği, çiftçilerimize sağladığı kolaylıklar ve pratikler veteriner fakültesi öğrencileriyle bizzat bilgisayar başında uygulayarak aktarıldı. Programa katılan bütün öğrenciler, kendilerine özel olarak tanımlanan profil ile Sığır Takip Programını deneyimle imkanından faydalandırlar. Uygulamanın gelişmiş arayüzleri ve işlevselliği geleceğin veteriner hekimlerinden de tam not aldı.

Arayüzlerde Hangi Bölümler Bulunmaktadır?

Uygulamanın arayüzlerinde Listeler, Günlük İşler ve Raporlar, Hayvan Profili, Tüm Hayvanlar, Tohumlamaya Hazır Hayvanlar, Gebelik Kontrol Zamanı Gelenler, Kurudaki Hayvanlar, Doğumu Yaklaşan Hayvanlar, Kızgınlık Gösteren Hayvanlar (Actimoo ile entegreli çalışmaktadır) ve Hayvan Ekle bölümleri bulunmaktadır.

Cepte Sığır Takip Programı

Prof. Dr. Halit Kanca ve Araştırma Görevlisi Özgenur Kafkas; takip programının nasıl çalıştığına, nerelerde önemli destekler sağladığına, çiftlik veriminde önemli katkısına, sığır yetiştiriciliği yapan çiftçilerimizin takip sırasında nerelerde eksiklik yaşadıklarına dair detaylı bilgilendirmeler gerçekleştirdi.

Ayrıca Actimoo ve Mastitis Tespit Cihazı gibi son teknoloji ile sunulmuş ürünler hakkında, Türkiye’de hayvancılığın teknoloji ile ne kadar önemli noktalara gelebileceği hakkında bilgilendirmeler gerçekleştirilmiştir.

Bildiğiniz üzere, Actimoo Kızgınlık Tespit Sistemi ile hayvanınız anten ve pedometre sistemi sayesinde gece gündüz takip edilmektedir. Bu sayede hayvanınız azgınlık sürecine girdiğinde cep telefonunuza anında SMS ile bilgi gelmektedir.

Mastitis Tespit Cihazı ile de hayvanlarınızda Mastitis problemini erkenden teşhis ederek müdahalede bulunabilirsiniz. Bu sayede ineklerinizde meme yangısı gibi bir problemi erkenden engellemiş olursunuz ve çiftliğinizde verimi en üst seviyeye çıkartmış oluyorsunuz.

Ankara Üniversitesi Veterinernik Fakültesi ile gerçekleştirmiş olduğumuz bu hayvancılık yönetimi atölye çalışması ile gelecek nesillerimiz için de Sığır Takip Programının ne kadar önemli ve kullanışlı olduğunu sunma fırsatımız oldu. Bundan sonraki süreçte çiftliğinizde büyükbaş hayvan takibi artık çok daha kolay.

Çiftçi

Şu soruları olumlu yanıtlıyorsanız, BenimSürüm kullanabilirsiniz.

1. Akıllı bir cep telefonunuz ya da bilgisayarınız var mı? Internete erişiminiz var mı?

2. Günde 10 dakika çiftliğiniz için düzenli veri girmeye hazır mısınız?

3. Kızgınlık, tohumlama, kuruya çıkarma ve doğum gibi işlerde inekleri tek tek takip etmeniz gerektiğini biliyor musunuz?

4. Arada sırada da olsa, bazı işleri unuttuğunuz oluyor mu?

5. Size işlerinizi hatırlatacak bir yardımcınız olsa, çok daha verimli çalışabileceğinize inanıyor musunuz?

 

Çiftçilerimizden Dinleyin

BenimSürüm

Mastitis Tespit Cihazı - MastiPro

blog başlığı

SÜRÜ YÖNETİM PROGRAMI

Çiftliklerde Teknoloji Kullanımı Neden Önemlidir?

Çiftliklerde teknoloji kullanımının her bir hayvandan gelen maksimum verimle çok yakından bir ilişkisi bulunmaktadır.

blog başlığı

İNEKLERDE MASTİTİS

İneklerde Mastitis Sorunu ve Tespiti

Tüm dünyada süt endüstrisi için maliyetli bir meme hastalığı. Mastitis sorunu yaşayan işletmelerde somatik hücre sayısı arttığı için meme sağlığı olumsuz etkilenmekte, süt üretimi azalmaktadır.

blog başlığı

RASYON HAZIRLAMA

Süt İneği Yem Rasyonu Nasıl Yapılır?

Süt ineği yem rasyonu yaparken nelere dikkat edilmesi gerekir? Hangi konularda erken önlem alırsanız, süt ineğinden daha fazla verim alabilirsiniz?

BenimSürüm 600+ üzerinde firma tarafından kullanılıyor.

brands
brands
brands
brands
brands
brands

BenimSürüm - Sürü Yönetim Programı

Ücretsiz Kayıt Olun
© 2023 BenimSürüm.