Sözleşme süresince; Taraflardan birinin işbu Sözleşmede, genel kullanım şartlarında, alınan hizmet/lere ilişkin sözleşmede belirtilen yükümlülüklerini yedi (7) günden daha uzun süre yerine getirmemesi ya da MÜŞTERİ’nin HİZMET SAĞLAYICI’e beyan ettiği bilgilerin doğru olmadığının tespiti halinde, diğer Taraf sözleşmeyi tek taraflı olarak ve derhal feshedebilecektir. MÜŞTERİ; yükümlülüklerini ihlal etmesi ya da yanlış beyan nedeniyle feshe neden olması durumunda, kalan süreye bakılmaksızın ödemiş olduğu ücreti geri isteyemeyeceğini ve aylık ödeme yapılması halinde ilgili hizmet/ler için sipariş süresi sonuna kadar yapması gereken ödemelerin tümünün müeccel hale geleceğini beyan, kabul ve taahhüt eder.
MÜŞTERİ, sadece havale ödemesi ile almış olduğu hizmete ilişkin sözleşmeyi, hiçbir gerekçe göstermeksizin satın alınan ilk 7 gün içinde yazılı olarak ihtar etmek şartı ile feshetme hakkına sahiptir. Ancak böyle bir fesih halinde MÜŞTERİ; ilgili Sözleşmenin ve / veya hizmetin normal sona erme süresine kadar olan bedelini peşin olarak ödemekle yükümlü olduğunu, bu bedeli ödemiş ise iadesini isteyemeyeceğini beyan, kabul ve taahhüt eder.
İşbu Sözleşmenin herhangi bir nedenle sona ermesi halinde; MÜŞTERİ sistemlerine ait konfigürasyon, veri, içerik v.b. bilgilerin taşınması sorumluluğu MÜŞTERİ’ye aittir. Sözleşme sona erme tarihinden önce; söz konusu bilgilerin taşınmaması halinde tüm içerik silinecek olup, HİZMET SAĞLAYICI tarafından bir kopyası sağlanamayacaktır.
Cayma Hakkı: Tüketici sıfatına sahip Müşteri eğer havale ile ödeme yapmışsa, 7 gün içinde herhangi bir gerekçe göstermeksizin ve cezai şart ödemeksizin sözleşmeden cayma hakkına sahiptir. Cayma hakkı süresi, hizmet ifasına ilişkin sözleşmelerde sözleşmenin kurulduğu gün; mal teslimine ilişkin sözleşmelerde ise tüketicinin veya tüketici tarafından belirlenen üçüncü kişinin malı teslim aldığı gün başlar. Ancak tüketici, sözleşmenin kurulmasından malın teslimine kadar olan süre içinde de cayma hakkını kullanabilir.
Cayma Hakkının Süresi: Cayma hakkı süresinin belirlenmesinde;
a)Tek sipariş konusu olup ayrı ayrı teslim edilen mallarda, tüketicinin veya tüketici tarafından belirlenen üçüncü kişinin son malı teslim aldığı gün,
b)Birden fazla parçadan oluşan mallarda, tüketicinin veya tüketici tarafından belirlenen üçüncü kişinin son parçayı teslim aldığı gün,
c)Belirli bir süre boyunca malın düzenli tesliminin yapıldığı sözleşmelerde, tüketicinin veya tüketici tarafından belirlenen üçüncü kişinin ilk malı teslim aldığı gün esas alınır. Mal teslimi ile hizmet ifasının birlikte yapıldığı sözleşmelerde, mal teslimine ilişkin cayma hakkı hükümleri uygulanır.
Cayma hakkının kullanımı: Cayma hakkının kullanıldığına dair bildirimin, cayma hakkı süresi dolmadan, yazılı olarak veya kalıcı veri saklayıcısı ile Hizmet Sağlayıcı’nın adresine ya da ‘bilgi@benimsurum.com’ mail adresine ya da Müşteri’ye tahsis edilen Yardım Masası paneli üzerinden destek kaydı açmak sureti ile HİZMET SAĞLAYICI’ya yöneltilmesi yeterlidir. Cayma hakkının kullanılmasında Müşteri Cayma Hakkı Formu formunu kullanabileceği gibi cayma kararını bildiren açık bir beyanda da bulunabilir.
Hizmet Sağlayıcı; Müşteri’nin cayma hakkını kullandığına ilişkin bildirimin kendisine ulaştığı tarihten itibaren otuz gün içinde, varsa malın tüketiciye teslim masrafları da dahil olmak üzere tahsil edilen tüm ödemeleri iade eder.