Kapat

İneklerin Tohumlanması ve Takip

Süt çiftliğinin devamı için en önemli konu hayvanların gebe kalmasıdır. Hayvanın gebe kalmasından önceki süre çiftlikler için daha da önemlidir. Bu süre içerisinde beklenmeyen durumlar süt verimine direk etki edebilir. İneklerin tohumlanmasını doğru takip edememek de bu nedenlerden birisi sayılabilir. Peki, bunu başarıyla nasıl atlatabilirsiniz?

İneklerin Tohumlanması ve Takip

İneklerin Tohumlanmasını Nasıl Takip Edebilirsiniz?

BenimSürüm Sürü Yönetim Programı ile her hayvanınıza özel, geçmişte ne kadar tohumlama yaptıysanız kaydedip, takip edebilirsiniz. İneklerin tohumlanmasının detaylı kayıtı sırasında;

● Tohumlama Tarihi,

● Muayene Tarihi,

● Tohumlama Saati,

● Tohumlama Ücreti,

● Tohumlama Yapan Kişi,

● Tohumlamanın Durumu (Belirsiz-Başarılı-Başarısız),

● Kızgınlık Saptama Yöntemi (Senkronizasyon, Gözlem ile Tespit, Pedometre ile Tespit),

● Sperma Resmi No gibi bilgileri programa kayıt edebilirsiniz.

İneklerin Tohumlanması ve Takip

İsterseniz ineklerin tohumlanması kayıtlarını cep telefonunuzdan BenimSürüm Sürü Yönetim Programı mobil uygulaması üzerinden girebilirsiniz. Hayvanlarınızın tohumlama geçmişini tek tek ya da sürü halinde takip edebilirsiniz. Programı kullanırken bilgisayar ve mobil uygulama üzerinden hayvanlarınızın tohumlama geçmişini tarihsel ve detaylı olarak görebilir ve raporlayabilirsiniz.

Başarılı tohumlama tarihi girdikten sonra uygulama size en uygun Gebelik Muayenesi tarihini de bildirmektedir. Ayrıca, Gebelik Kontrol Zamanı Gelen hayvanlarınızı e-posta bildirimleri ile size hatırlatmaktadır. Bu sayede çiftliğinizde hiçbir gebelik muayenesi dönemini kaçırmamış olursunuz.

Başarılı bir Gebelik Muayenesinden sonra BenimSürüm Sürü Yönetim Programı hayvanın ne zaman kuruya çıkması gerektiğini size bildirmektedir. Doğru zamanda hayvanlarınızı kuruya çıkararak süt verimini en üst seviyeye çıkartabilirsiniz.

İneklerin Tohumlanması ve Takip 2

Bu bilgiler Kaybolabilir Mi?

BenimSürüm Sürü Takip Programı, bulut esaslı yedekleme üzerine kurulmuştur. Birden fazla bulunan sunucularımız sayesinde tüm veriler 15 dakikada bir yedeklenmektedir. Bu sayede sizin bilgisayarınız ya da cep telefonunuz bozulsa dahi süt çiftliği bilgileriniz kaybolmamaktadır. Aynı bilgiler programa giriş yaptığınızda karşınıza gelmektedir.

Süt çiftliğinde başka neleri takip edebilirsiniz?

BenimSürüm Sürü Yönetim Programı ile süt çiftliğinde hayvanlarınızın süt , muayene, aşı ve senkronizasyon takibini detaylı olarak gerçekleştirebilirsiniz. Bu ekranlarımızın nasıl kullanıldığına dair YouTube kanalımızı da ziyaret edebilirsiniz.

Bunların yanında sürünüzde günlük olarak takip etmeniz konuları da size göstermektedir. Sürüde kaç tohumlamaya hazır hayvan bulunmakta, kaç hayvanın gebelik kontrol zamanı gelmiş, kaç hayvan uzun süre boşta, kaç doğumu yaklaşan hayvan bulunmakta gibi bilgileri de detaylı olarak size sunmaktadır.

İneklerin Tohumlanması ve Takip | BenimSürüm
İneklerin Tohumlanması ve Takip | BenimSürüm
İneklerin Tohumlanması ve Takip | BenimSürüm

Detaylı raporlama ekranı ile ihtiyacınız olan raporlamaları sadece bir ya da iki dakika içerisinde hazırlayabilirsiniz. Hayvan Listesi, Hayvan Geçmişi, Süt Raporu, Sürü Özeti, Tohumlama ve Doğum Raporu, Muayene Raporu ve Eski Hayvanlar Raporlamaları gibi bilgileri çıkartmak sizin için artık çok kolay olacaktır.

İneklerin Tohumlanması ve Takip | BenimSürüm

BenimSürüm Sürü Yönetim Programı süt çiftliğinde sürünüzü kolay ve sağlıklı takip edebilmeniz için geliştirilmiştir. Bu sayede hayvanlarınıza daha da yakın olabilirsiniz. Sürünün ihtiyaçlarını kolayca anlayabilirsiniz.

Çiftçilerimizden Dinleyin

BenimSürüm

Mastitis Tespit Cihazı - MastiPro

blog başlığı

SÜRÜ YÖNETİM PROGRAMI

Çiftliklerde Teknoloji Kullanımı Neden Önemlidir?

Çiftliklerde teknoloji kullanımının her bir hayvandan gelen maksimum verimle çok yakından bir ilişkisi bulunmaktadır.

blog başlığı

İNEKLERDE MASTİTİS

İneklerde Mastitis Sorunu ve Tespiti

Tüm dünyada süt endüstrisi için maliyetli bir meme hastalığı. Mastitis sorunu yaşayan işletmelerde somatik hücre sayısı arttığı için meme sağlığı olumsuz etkilenmekte, süt üretimi azalmaktadır.

blog başlığı

RASYON HAZIRLAMA

Süt İneği Yem Rasyonu Nasıl Yapılır?

Süt ineği yem rasyonu yaparken nelere dikkat edilmesi gerekir? Hangi konularda erken önlem alırsanız, süt ineğinden daha fazla verim alabilirsiniz?

BenimSürüm 600+ üzerinde firma tarafından kullanılıyor.

brands
brands
brands
brands
brands
brands

BenimSürüm - Sürü Yönetim Programı

Ücretsiz Kayıt Olun
© 2023 BenimSürüm.